modig --> kviman (?)

Jag möttes i kaffis i fredags av en mycket upprymd samkie-pamkie, han sprang fram med ett papper och pratade om ett love-test han gjort på lektionen som gick ut på att se hur bra två personer passade ihop. Samuel + Kviman gav 86% men jag och Oskar passade ihop till 96 (!!) procent! OMFG lixx..

Funderar på om man ska gå tillbaka i tiden ungefär ett år och försöka återuppta min hemliga kärlek till Oskar Kviman som grodde varje måndagsmorgon klockan åtta när vi hade drama tillsammans. Eller så kanske jag inte alls gör det utan bara retar Ella med 96% och fortsätter älska Kvimpybabe som en vän. Jag menar, han har ju faktiskt inte ens varit veckans babe, till skillnad från t.ex. SamkiePamkie

jaja. Kärleksdraman.

observerat när man åker pendeltåg

 • ett par som kysstes på pendeltåget på väg in mot stan. vid årstaberg klev
  killen av och direkt när tåget började åka igen pratade de i telefon med
  varandra. "jag saknar dig redan", snyftade tjejen fram.
 • ett gråtande barn som blev buret av sin pappa på perongen vid södra station.
  "du är den sämsta pappan på hela jorden" skrek barnet ilsket.
 • en liten pojke som sprang omkring glatt vid älvsjö station tills han ramlade
  platt. han reste sig skamset upp och fortsatte gåendes.

bada badkarvingbredd, maria larsson

Han kommer bortifrån,

långt bortifrån kommer han till mig.

Hans ögon är en annan fukt,

hans hud en annan strävhet.

Jag frågar

Var har du varit?

Han landar

med himlen utbredd mellan vingspetsarna.

Han säger

Inuti

inuti dig

har jag varit.


Gymnasiedeformationen

"Alla vill inte och kan inte bli akademiker. Det är dags att riva upp dåvarande skolminister Göran Perssons gymnasiereform från grunden" sa Jan Björklund 2005. Och nu har han gjort det, nu har han rivit upp Sveriges gymnasieskolors system.
Numera ger långt ifrån alla program högskolebehörighet, varför skulle någon som läser till frisör någonsin vilja bli något annat än frisör? Grattis alla ungdomar födda 1995, väljer ni en yrkesförberedande linje (det finns faktiskt tolv stycken nu) så kommer ni aldrig kunna bli något annat än det ni som 15åringar valde. Komvuxet skärs ned på, och högskolorna tar inte in lika stor andel av de som kompletterat sina betyg i efterhand som de gör av de som söker direkt på gymnasiebetygen.

Och allt viktigare blir nu ditt grundskolebetyg, godkänt i tolv av sexton ämnen krävs för att få söka till ett högskoleförberedande program och åtta av sexton för att få söka till yrkesförberedande, och man måste som tidigare ha godkänt i svenska, engelska och matte. Hur kommer detta att påverka grundskolorna? Kommer de verkligen bli bättre och se till att motivera och utbilda eleverna så att de får betygen som krävs, eller kommer de göra det bekvämt för sig och helt enkelt bli generösare med betygen utan att ändra på utbildningen?

Och om man nu inte har G i dessa åtta eller tolv ämnen, ja då får du helt enkelt läsa ett gymnasieförberedande skolår. Det är nog precis vad som behövs för de elever som vantrivts så mycket i skolan att de fått mer än hälften ig? Eller?

Jag tycker att problemet med Jan Björklunds skolpolitik ligger i vem han ger skulden för dåliga resultat och vad hans åtgärder är. Han verkar uppenbarligen tycka att det är elevernas eget fel när de får dåliga betyg, men det är det aldrig. Får en elev ig handlar det om skolans bristfälliga motivering av och inspiration till eleven. Och vad försöker han göra för att minska skolk och dålig upprätthållning av plugg? Jo, han försöker tvinga fram en förändring. Han vill hämta skolkare med polis och tvingar fram betygen genom att göra det i princip omöjligt att ta sig vidare i sin utbildning utan hälften g.

Min slutsats är att detta leder till mer stress hos ungdomar. Hur kan det stå överallt att gymnasievalet inte är ditt livs val när det alltmer glider mot att faktiskt bli det. På de högskoleförberedande programmen finns valfriheten om yrke och utbildning kvar, men inte något mer lättsamt ämne. Estetisk verksamhet tas bort som kärnämne och nu finns det bara teorin kvar. Och dessutom kommer det bli svårare att byta mellan programmen, så du får helt enkelt se till att inte ångra dig.

Ja du Janne Björkbabe, alla vill inte bli akademiker men vem fan som helst kan faktiskt bli det. Nej ursäkta, kunde bli det, men sen hände något som gjorde att alla som vill inte alls kan söka högskola. Kanske för att man som femtonåring hade en vision om att bli målare?

Isadora berättade för mig om en vänsterpartist som på en debatt sagt att det verkar som att alliansen vill ha vårt samhälle uppdelat i smarta akademiker och osmarta arbetare och nu är de en god bit på väg. De som arbetar med vanliga enkla yrken ska inte kunna något annat utan bara användas som små skruvar i maskineriet medan de utbildade får bestämma om de viktiga sakerna. De utbildade, alltså vi som fick godkänt i minst sexton ämnen när vi var femton och hade högre tankar om oss själva än att bli hotellreceptionist. (Hoppas ni ser ironin i detta stycke)

Nej det här håller på att spåra (det jag skriver alltså) och jag tror att min huvudtes gått fram mellan raderna, jag är arg, frustrerad och missnöjd. Det är vår framtid som kommer utbildas efter dessa idiotiska jävla skitidéer. Jag fick inpräntat i mig hela grundskolan att nyckeln till välfärd ligger i utbildningen, och det är klart som fan. Vare sig man arbetar som frisör, kock, barnmorska, dagisfröken eller är professor i matematik måste man ha förståelse för hur samhället och världen vi lever i fungerar och betydelsen för demokratin, yttrandefriheten och alla människans rättigheter.


Härliga GY11 finns att läsa här

klar för trafik?

Idag åkte en buss runt runt på parkeringen utanför farmor. KLAR FÖR TRAFIK stod det på den. Men den var helt tom och chauffören verkade rastlös. Stackars bussen var fulltankad och menad att fylla ett syfte, som den säkert ville fylla men den fick ändå inte göra annat än att åka runt, runt på samma parkering. Den ville väl ut i världen, precis som den försökte säga genom att berätta för alla som såg den att den var minsann klar för trafik.
Det är så jag känner mig ibland. Klar för trafik. Men fast är vi i skolan, i ett och ett halv år ska jag snurra runt på samma parkering och inte göra ett piss, menad för något helt annat och alldeles full av bensin. Skitskolan.

friendship

Vänner är som behåar, de stöttar en och sitter närmast hjärtat. Sa sunna när vi gick i åttan.


frodo har växt upp (eller iaf skaffat manliga vänner)

Att gråta är en av mina svagare sidor, det krävs antingen mycket för att jag ska gråta, eller fjantigt lite. Jag gråter till exempel till a shot of love with tila tequila och extreme home makeover.
Igår kan man säga att OM jag grät, jag såg green street hooligans och det är en otroligt underbar film. En riktigt bra film är en sådan som lyckas förmedla känslan i filmen, och då menar jag inte en film som man blir glad av eller tycker är pinsam utan en film som lyckas få en att känna samma sak som karaktärerna känner. Och där har vi nyckeln till varför jag grät så otroligt mycket till filmen igår, för jag kände samma sorg. Plus att det inte var vem som helst som dog, utan den mest fantastiska, snyggaste, charmigaste, härligaste mannen någonsin. (inte Elijah wood men han är också med) Tack för alla fantastiskt engelska filmer.

 


att bli glad igen

ungefär samtidigt som jag skrev inlägget om hur deppigt allting var så bestämde jag mig
för att gå till skolan med risk för att smitta er alla i morgon. jag tror jag blev glad igen för
att jag slutade tänka på de 47 talen jag ligger efter i matematik c som jag har prov i på
fredag. då började jag tänka på kyssar och så tänkte jag att den första kyssen med en
person är den viktigaste. den måste vara laddad. bra första kyssar är hemska, underbara,
roliga, töntiga, efterlängtande, fel, rätt, omöjliga, läskiga eller lugna. jag var nöjd med alla
mina första kyssar för att jag tyckte de var ganska minnesvärda och laddade allihopa, kanske
minns jag dem som så bara för att jag inte har ett mellanläge som är lagom nöjt eller för att
jag helst inte kysser folk i onödan. jag kom i alla fall fram till att folk kysser varandra lite för
ofta utan att det blir en riktig kyss, utan bara lite dreggel på den andras mungipa och att fler
kyssar än den första är viktiga.

tristess

min bästa vän är google bildsök som iallafall ibland får mig att skratta

fler favoritord

"liksom - det är både jättedammigt och superfräscht." och att det finns fler platser för de små orden än för de stora.

hemma sjuk dag två

vad som händer när man är hemma och sjuk:
 • man blir rastlös
 • sedan kommer man på vettiga saker att göra, men man är för trött och sjuk
 • man tror att alla hatar en
 • och känner sig som ett ensamt litet djur
 • man blir febersvettig och jätteful
 • man äter eller sover hela tiden
 • känslorna blir upp och ner och man gråter en skvätt över allt och inget sen blir man otrevlig och jobbig
 • och samtidigt som man håller på att dö på att vara hemma så inbillar man sig att hemmet är ens lilla fristad och att man aldrig kan lämna det
= man tycker väldigt synd om sig själv

vem sitter på fördomarna? jag vet inte.

Här finns bara fina damer i färggranna kappor och blonda flickor med höga klackar (om de inte har uggs alltså) och bara renrasiga mopsar, taxar, terriers och en och annan labrador. Det finns bara lägenheter högt upp i husen och det finns bara villor med tre våningar eller fler, och i stallen har hästarna dubbelt så mycket plats som i enskede och pizzan kostar tio kronor mer. Det finns ingen tunnelbana utan kulturminneståg som låter så mycket att man inte kan prata i telefon, men det är bara charmigt. Lika charmigt som att sätena är för små och man sitter i knät hos farbrorn badandes i rakvatten och som knutit slipsen liite för hårt så dubbelhakan väller över, tur att han är välrakad. Om nätterna ser man nackamastarna från farmors balkong, de blinkar från andra sidan vattnet, som för att visa att den riktiga världen fortfarande finns. Jag saknar er söder och söder om söder.
(lidingöbron 1896)
(här bor farmor, exakt det huset)

farväl fristad

Byebye babyrågsved for a while. Nu kommer renoveringen även till våra kvarter. Stambyte woho party och jag bor numer hos farmor. Lite finare, lite bättre. Eller? Borta bra men hemma bäst :(
Saknar att tänka på ebba grön varje dag också. (coolt de kommer från rågsved, tror inte lika coola band lirar på skärsätragården som min farmor bor granne med)
<3 <3 <3 <3

O nej, olof lagercrantz

O nej, sorgens ord dödar ingen.

Det är ordlösheten som dödar.

Talande lever vi,

stumma dör vi.

Lyssna då till min röst,

en arm låga som lyser

på grottans väggar.

­- Ingen är här,

ingenting är att frukta

så länge orden finns

och lågan lyser.singin' in the rain

Singin' in the Rain

liv strömquist


svartvit kate


sova

jag tycker inte om när personer inte vaknar på morgonen. jag vet inte riktigt hur
jag skall väcka dem, eller om jag ska göra det alls. allting blir så tråkigt. jag tycker
heller inte om när personen man sover med, och jag själv, sover med ryggarna
vända mot varandra. det känns som att det är något sorts tyst sömnkrig som
utspelar sig. det kanske är något som hänger med sen jag var liten och fortfarande
sov med min mamma och pappa. jag tog alltid lite illa upp när de hade vänt sig bort
från mig och undrade om jag hade gjort någonting dumt. jag undrar fortfarande
om jag gör någonting dumt.

frukost + svtplay = <3

Sitter och äter frukost och kollar på Blue Water High. Ibland undrar man om livet verkligen kan bli bättre?


varför fick jag veta detta?

det var emelie g-laid som berättade om detta för mig, jag gick genast in på scb och kollade om det stämde. Fy fan för i helvete jag önskar så mycket att jag inte visste om det.


en katt i ett fönster på södermalm

Nu sitter jag ensam i emmas lägenhet. Det är alltid något speciellt med att vara ensam hemma hos någon annan. Allt är så annorlunda när den personen man är van vid att ha runt sig i den miljön inte är där längre. Och man är alltid lite nervös i smyg över att någon ska komma in, tex en bror eller en mamma.
Katterna sitter och tittar ut i fönstret de verkar iallafall nöjda med att jag är här. Snart ska emma komma tillbaka, hon är på ett dop. Då ska jag värma köttfärssåsen och spagettin vi åt igår.
Och nu ska jag ta ett djupt andetag och läsa sms som jag skickade igår när jag var fylld av vodka, vin och alvedon.
Undrar förresten varför bilden man har av fuckmaestro och alla roliga drickspel är roligare i huvudet än när man väl spelar?
EDIT 14:10
I mitt fysikpluggande kom jag plötsligt på en till fyllefetisch jag har som kanske borde nämnas. Helt plötsligt (med alkohol i blodet) kan jag tycka att det är klart jag kan låta fina pojkar röra mina bröst om dom nu ber så snällt. Shame on me, borde försöka träna bort den läggningen.

blå


skillnad och betyda

idag var det en het diskussion mellan tre grabbar strax innan stängningsdags i kaffis. de
talade bland annat om värdet och meningen med allt och om det ens finns någon. jag ville
inte blanda mig i och diskutera för att jag vet att jag är lite för känslosam för att vara med i
obekväma situationer och försöka säga något bra som bara blir dåligt, men jag funderade
en hel del sedan. jag tror att vi är fler som funderar över varför vi gör allt som vi gör och
om det gör någon skillnad?

en sommarnatt när jag var ganska broken skrev jag i utkast på min mobiltelefon:
"Jag känner mig maktlös för ingenting jag gör spelar någon roll alls i morgon när hela Sverige
vaknar upp. Vem skulle jag ha påverkat tillräckligt mycket idag för att det skall göra någon
skillnad i morgon? Det är en barnslig tanke värt en trettonårig flicka men jag känner som om
jag har ett uppdrag att ta igen varenda droppe saknad ungdom jag gått miste om, leva den
ännu mer. Varför älskar inte världen mig såsom jag älskar den tills jag brister? Personen bakom
mig säger att hon är ensam i tåget. Jag gör så liten inverkan på alla runt omkring mig att jag
troligen borde upphöra att finnas. Min mamma och pappa pratade en gång om gammelmormor
Annie just efter att hon dött. Pappa tröstade mamma med att så länge hennes minne lever kvar
kommer hon ändå att finnas. Kanske är det inte inbillning varje gång jag tror att jag ska dö,
utan bara den smärta som jag utsetts för varje gång någons minne av mig försvinner."

det här var under en av mina sämsta perioder någonsin så det är med lite chock som jag
läser det nu och minns att det faktiskt var så jag kände. jag tror i alla fall att jag för tillfället
inte håller med. det är inte sant att ingenting skulle betyda något. det är lätt att säga det för
att då kan du göra precis vad du vill eller bara låta bli att göra det du egentligen vill.  allting
spelar roll och allt du gör räknas. det spelar roll om du äter god eller äcklig frukost, om du
säger någonting bra eller inte säger det alls, om du blir arg eller ej.

sommarkvällar med konstig tidsuppfattning.

När man sitter uppe med emma när man egentligen borde sova och när man tittar på filmer som Stockholm Boogie (som man inte sett tidigare men nu känner att efter man har sett den är ens liv lite mer fullbordat) så kan man faktiskt sakna sommaren lite och dedär nätterna som bara är så otroligt långa och att alla är så snygga bara för att ljuset är så fint i stockholm och för att stockholm faktiskt är en väldigt vacker stad.


that's like not leaving love undone

Mutualism betyder att två arter gynnar varandra. Vissa organismer klarar sig inte utan varandra. Förhållandet kallas obligat mutualism.

Ex:


black long fashion legs och lite till

har fått en cool kommentar igår från någon som kallar sig "Lucas Gustavsson - modegrabben" och som har tipsat oss tjejer om lite svarta modechica festoutfitar från monki (to be found here) och även äger en baseball-jacka (även om han själv kallar det en baceball-jacket.
En cool kille, men ingenting när man vet vem Gustav Broström är. Sorry Lukas Gustavsson!
(en liten printscreen)

fuffens


sitter just nu hemma hos en viss person som fick väldigt bråttom till symfoniorkestern
och dricker te. har ni tänkt på vad pojk-/flickrum är roliga? de är faktiskt väldigt
spännande. nu har jag alltså tre timmars spännande pojkrums tid ensam tills freaket
kommer tillbaka. jag som till och med hade köpt godis åt honom! mene jaja nu ska jag
hitta på en massa elaka saker att göra så att han blir sur när han kommer tillbaka!

uppdrag 1: gömma ett godispapper på ett ställe som kommer göra honom sur.
mission completed - jag gömde det på hans hemliga kondomgömma! det kommer nog
bli en riktig moodkiller!

uppdrag 2: byta bakgrundsbild på datorn.
mission completed - jag bytte bort en ful bild på mig själv i rosa peruk och dubbelhaka
till en bild på emil kretz med sin fixiecykel.

uppdrag 3: lägga en "kul kommentar" på faceyb.
mission completed - kommenterade med en länk till en igelkottsbebis som ser ut som
honom på hans coola profilbild.

♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫


_ ______ ____ ♥♥♥♥♥_____________ __
____________♥♥♥♥♥_____________ __
____________♥♥♥♥♥_____________ __
____________♥♥♥♥♥_____________ __
_____________♥♥♥______________ __
_____________♥♥♥______________ __
_____________♥♥♥______________ __
_____________♥♥♥______________ __
_____________♥♥♥______________ __
_____________♥♥♥______________ __
_____________♥♥♥______________ __
_____________♥♥♥__♥♥__________ __
_____________♥♥♥__♥__♥________ __
_____________♥♥♥___♥__♥_______ __
_____________♥♥♥___♥___♥______ __
_____________♥♥♥___♥___♥______ __
_______♥♥____♥♥♥__♥____♥______ __
______♥__♥__♥♥♥♥♥♥____♥♥______ __
______♥___♥♥_____♥___♥♥_______ _
_______♥____♥♥♥♥♥____♥♥_______ __
________♥___________♥♥________ __
_________♥_________♥♥_________ __
_________♥♥__ROCK__♥♥_________ __
________♥♥_________♥♥♥________ __
_______♥♥_____ON____♥♥♥_______ __
______♥♥______________♥♥______ __
_____♥♥_JONAS BROTHERS_♥♥_______
_____♥♥_________________♥♥____ __
_____♥♥♥________________♥♥____ __
______♥♥_______________♥♥♥____ __
_______♥♥♥____________♥♥♥_____ __
_________♥♥♥________♥♥♥_______ __
___________♥♥♥♥♥♥♥♥♥__________ __
_____________♥♥♥♥♥♥___________ __

Jag förstår att det börjar bli svårt att skilja på skämt och verklighet. Men denhär gången är det ett skämt, jag tyckte bara det var gulligt av en av mina kollo-babes född 1998 att ha dethär som fbstatus. hihi.

twilightskit och volleybollidioter.

Idag sa Daniel ZC till mig: "och det är därför som du och jag är i Slytherin" när jag satt och sa att de som inte är bra på gympan inte borde få vara med de som är bra, eller iallafall dela in lagen så bra får spela med de bra mot de bra och de dåliga kan vara dåliga utan att någon lider. Jag var nämligen jättearg över att vi förlorat finalen med två poäng på grund av två dåliga i vårt lag.
Ett sätt att avreagera mig var att få skratta åt cp-twilight-skit-litteraturen iallafall! ENJOY!arla morgon

very tired kawaii chick in sweden's chruch hoodie drinkin her coffee eating her breakfast tryin to survive the coldness from the window at night and tryin to survive nearly not sleepin at all at night and tryin to survive today's biology test which will suck thounsands of times in a square and btw om du gillar fotboll är det läge kanske att fundera på att anmäla sig till skarpnäcks församlings fotbollslag? FC kyrkan. Welcome hot babes.

ojdå jag insåg inte att jag var så trött. Jag vindar ju.....

fler sommarfräscha minnen

från saras blogg hallå jag saknar den! :(

och den existentiella krisen kryper närmre

Hur märkligt känns det inte när man inser att vi är uppbyggda av massa skitföreningar? Våra dnamolekyler, som bestämmer allt typ, är liksom stora molekyler som vilka som helst. Kanterna på dnasträngen består av sockerarter (koldyrat) och fosfatföreingar. Hur kan något levande egentligen bestå av något som inte alls lever? Stegpinnarna består av olika kväveföreingar. Kväve, som luften består till 72% av.
Och vad är våra tankar då? Består dom av järnföreningar eller?
Det måste finnas så mycket människan inte alls vet,för hur skulle det kunna komma sig att fosfat, kolhydrat och kväve skapar tankar?

en himmelsk chokladdröm

jag fick av min kära Linn som jobbar i kyrkan en helt fantastisk chokladgrej som var ungefär det bästa jag ätit. Den var doppad i ljus choklad inuti hade den chokladbollsmet med chokladmousse i mitten. OM jag skulle kunna döda för en till.
<3333333333 LOVE YOU CHOCOLATEBABE

härliga och sommarfräscha (??)

guldkorn i photoboothgruvan från i somras

inte speciellt festis

Jag kan aldrig sova jag undrar varför. Klockan är snart två och jag har verkligen försökt sova. I tre timmar. Jag kommer vara så trött imorgon, som alla trötta dagar hela tiden varje dag i skolan samma sak.
Jag såg fridas blogginlägg och skrattade lite för mig själv, dels för att det var roligt och dels för att det var fint men också för att jag har gjort ett som sänder samma budskap men det ligger på utkast för det var inte perfekt än. Jaja kärlek är bra.

Godnatt, hoppas jag.

om allting är otroligt stort

om allting är otroligt stort kan man låtsas att man är med i en musikal och det
romantiska ögonblicket i filmen just ska utspelas. då skuttar man fram, på klackar
som låter som toner, och saktar långsamt inunder en lyktstolpes sken. långsamt
kysser man varandra och hör samma musik i huvudet när skon som ger ifrån sig
klacktoner lyfter sig på klassiskt filmiskt maner.

du och jag

kommer du ihåg "två kukar, en själ"? det är du och jag, fast utan kukar och mer själ.
det finns inte så mycket mer att säga här för att det blir så tacky och smörigt och töntigt
för så mycket som jag tycker om dig kan man inte sätta coola ord på. för jag älskar dig som
hela rymden och tiden och alla bra tankar som korsar alla varelser vareviga dag för alltid.

PREDATION

"Med predation menas att en art skadar eller äter upp en annan art. Den som äter kallas predator och kan vara ett rovdjur eller en växtätare (eller random monster??)" - Biologi med naturkunskap A

Och jag tror att jag skulle vilja sätta alla människor under rubriken predator. För även ni vegetarianer skadar varandra, alla skadar varandra åt höger och vänster hela tiden även om det inte alltid är meningen! Tänk på detdär nyårslöftet jag skrev i augusti. Vi måste bli lite snällare (tex du peter schwartzie som hatat mig hela veckan bara för att jag rufsade om ditt hår i måndags, vilket dessutom var en akt av pure love!)
Och fortsätter det såhär, hur ska vi någonsin mer få en ny veckas babe? Om inte Frida fortsätter bestämma Assar varje vecka dvs.

googlebildsökning på hurt


söndagens höjdpunkter

 • sitta i emmas säng och titta på vädret på hennes nya mobil istället för att vara ute
 • ha laddat ner greenstreet hooligans och stockholm boogie
 • pluggat klart biologin. Nästan
 • koppla ihop mina och emmas balla hörlurar och lyssna på skank-a-tronic punkadelica och verkligen låta våra inre fjortisdemoner framhävas
 • ha myskläder och äta turkisk peppar
 • vara glad för att man inte är bakis
 • en trevlig middag att se fram emot med mamma, pappa och min bror (snarare skönt att tänka att det är tre timmar kvar)fyllefetischerna

När man är full så finns det något man alltid gör, jag tror de vanligare beteendena är att helt plötsligt inte ha så mycket kläder som man i vanliga fall brukar ha och att man pussar på folk som man i vanliga fall inte skulle pussat på. Vad jag brukar göra är att jag brukar skriva mycket märkliga texter, antingen i min mobil eller i en skrivbok när jag kommer hem. Här är ett litet utdrag:

30/5 -10
Nu är det inte valborg egentligen fortfarande men jag tycker det för jag har inte sovit än och då är det som om det är fortfarande den sista april. Ibland tycker jag att alla människor är konstiga för vi gör så konstiga saker som att åka bil till exempel tänk vad dumt det skulle se ut om det skulle komma en hare åkande förbi i en plåtbox jag skulle skratta ihjäl mig för det skulle vara så knasigt. Och förresten är jag så hungrig nu att jag skulle kunna äta en häst som man säger på engelska. Jag är lite orolig att frida ska dö nu det skulle vara det värsta nånsin så nu lägger jag mig i sängen bredvid henne och kollar hennes puls. Längtar förresten efter nästa harry potter film, det är bara sju månader kvar.

Ibland blir man ju slagen av häpnad över hur otroligt kreativ och nytänkande man kan vara på fyllan. Elleeer?

that's like leaving love undone

såhär party har jag varit idag. Pluggat och lyssnat på kent och varit otrogen mot min mattebok genom att låtsas att den var biologiboken medan jag räknade eftersom jag egentligen ville ha biologin.

min popstjärnekarriär


kajsa och klara
27 augusti första kemilektionen längst bak

"'Se inte så olycklig ut', säger Burcu till mig. Gör jag? Jag kanske behöver
se olycklig ut. Jag är inte särskilt stark. Jag tror att många vill att att jag skall
vara stark. Jag kan få en fysisk krasch när som helst. Det är inte bra. Jag vill
sitta i ett knä och gråta okontrollerat som ett litet barn. Ingen tillåter mig att
vara ett litet barn. Alla är stora och vuxna och häftiga. Jag är säker på vem
jag är, det är alla andra som ger mig tvivel. Jag vet ingenting. Jag går bakåt
i utvecklingen. I natt sov jag med min mamma för att det är så outhärdligt att
vara i min kropp. Min kropp är elak, men mitt enda mått. Jag vet en sak. Det
jag vet är att jag inte vet någonting förutom faktumet att jag inte vet någonting.
Jag behöver någon annan som inte vet, eller vet precis snäppet mer än mig."

jag sitter i datorsalen och skriver filmanalys på barry lyndon, som jag egentligen
inte ens har sett förutom några blickar i ögonvrån när man är upptagen med att
göra coolare saker. idag läste jag hur som helst i min lilla skrivbok som jag alltid
bär med mig och hittade det här ovan som jag hade skrivit. det är konstigt och lite
sorgligt när jag läser det, men skönt att tänka att jag tror att jag har hittat någon
som vet precis snäppet mer än mig.

hört att det här med rökning är en rätt cool grej på den här södra latin!!


snape + bieber fringe = ?
Persistence of memory

jag känner hur min närvaro här sakta men säkert flytit mig ur händerna. en dag två och så hundra

jag behöver bara lite tid.
(jag älskar er fortfarande)the breakfast club

Puss på alla BBBB:are som var och åt frukost hos Frida 6 oktober! <3 <3 <3


veckans födis.


Till gårdagens födelsedagsbarn (11 oktober) vill jag ge ett happy b-day, en födelsedagskram och en blomma.
och en sång kan han få också...
Grattis på 17årsdagen hugo! Lite i efterskott.

thanks for making harry potter even better!mmm snygg snygg snygg. Passar bra med min "nya" babe, <3porry hatter<3

herregud :'(

tack söta mr chihuahua for making my heart go LoL <3

pocahontas/pre-avatar

I rather die tomorrow than live 100 years without knowing you

det är något allvarligt fel på mig

Men jag faller alltid för samma pojkar som resten av sveriges 14åringar.
Puss Daniel <3333

den andra kaffisdemonen

tänkte låta greklanddemonerna göra sig påminda och lägga upp bilden då frida gör tummen upp framför gyrosstället som hette niko's men jag nöjer mig med denhär fina bilden. Grekland har spökat tillräckligt idag då Fridas Robin-babe (aka Bill Skarsgårds bästis) skaffat sig facebook.

stay with you

We've been together for awhile now
We're growin stronger every day now
It feels so good and there is no doubt
I will stay with you
As each morning brings the sunrise
And the flowers bloom in springtime
On my lovin', you can rely
And I'll will stay with you

Oh, I will stay with you, through the ups and the downs
Oh, I will stay with you, when no one else is around
And when the dark clouds arise, I will stay by your side
And I know we'll be alright, I will stay with you

om allt var annorlunda


Varför känns saker så meningslösa ibland? Och varför behöver man egentligen en anledning för att kunna förmå sig själv att göra saker?
Ibland blir jag ledsen när jag tänker att så som allt är nu spelar egentligen ingen roll det hade kunnat se helt annorlunda ut, eller lite annorlunda, och alla hade mått bra ändå. Om jag inte hade frida skulle jag väl ha en annan kompis, eller inte ha det men inte lida av det eftersom jag aldrig träffat frida, och vice versa. Om jag inte hade en lillebror skulle det inte spela någon roll för då skulle jag vara van vid det.
Men kanske ska man tänka att som det är nu spelar roll för hur det är nu, att om Frida eller min lillebror skulle försvinna nu, då skulle det vara ganska så vidrigt och spela ganska så jättestor roll. Och det värsta som finns är att sakna saker för sakna betyder att man vill att något ska vara där man själv är fast det inte går, medan längta är bra för det betyder att det man längtar efter är på väg.

Puss och kram.

migarettcärken, vorditsar och lödra satin

Jag har underhållit mig denna kväll med att byta plats på bokstäver i namn och ord och resultatet är blandannat:
Staba Biltz
Gemelie Ladh
Anna Surdal
Humduve
Bamel Clue
S(t)ucky Like
Jassar Ansson
Bustin Jieber

Har även två mysiga quotes från kvällen.
Håkan Bieber Lagerberg: Men hon dissade ju livet... eller alltså hon slutade på Södra Latin
Och mig själv: Men Mårtensson räknas inte, eller han finns inte... eller alltså han går ju inte på Södra Latin

Jaja nu är det sleepytime och glöm inte bort att äta frukost med BBBB imorgon närsomhelst efter halv tio hemma hos frida. Puss och kram <333

vad det hela handlar om

sperm-egg-500x375.jpg sperm image click2walla

paradise hotel danmark love

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
så värda att vinna. fast de gör de inte :(:(:(((((

tid och rum och fysik b

Relativitetsteorin.
Det hela går ut på att en "ljusklockan" är en två speglar med en fonton (typ ljusmolekyl) studsar och mäter något slags tidsintervall i ljusets hastighet. Anna åker förbi David med ljusets hastighet hållandes ljusklockan. För honom kommer det se ut som att fontonen studsar långsamt eftersom att rymdbilen som ljusklockan är i åker framåt. Men för anna kommer det se ut som att fontonen studsar fort. På detta sätt kommer anna uppleva en tid som david upplever som kanske femtio år som typ femton. Så hon kommer vara ung och fräsch medan han är gammal pch skröpplig. Ifall hon nu åker runt i sin ljusbil i femtio år. Men hon tror ju att det är femton.

Detta lärde vi oss idag på fysiken och jag har ritat av våra anteckningar i paint.
Problemet är bara att jag inte tror på det men heller inte har en bättre förklaring på något.

Minä rakastan sinua

jag funderar på att skaffa mig ett alterego. namnet skall vara maja mikkola och
jag skall vara en ung finska som har kommit hit på grund av en stor familjefejd i
det allra östraste finland, närmast ryssland. det vore ganska bra att ibland bara
plocka upp mobiltelefonen och prata finska när man sitter på tunnelbanan eller är
med en person som man inte känner så bra. så nu måste jag alltså lära mig att
prata finska, hittills har jag lärt mig:

yxi kaxi kolme - ett två tre
laita moottorisaha sivulle, en halua sinulle mitään pahaa! - lägg ner motorsågen,
jag vill dig inget illa!
sä oot mun muumipeikko - du är mitt mumintroll
kullanmuru - älskling
minä rakastan sinua - jag älskar dig
moi kexi, seisot tässä murumassa? - hej kexet, står du här och smular?
paska pää - skithuvud

det kanske inte är mycket, men jag antar att det är ungefär de fraserna jag
behöver för att klara mig!

astrid


erlends uppgörelse med tiden

alan sailer

"Jag följer honom med blicken och tänker: Jag kan se
dig, men du kan inte se mig. Vi kommer aldrig att träffa
varandra, men det är en sak jag vill att du ska veta. Min
tid är inte densamma som din tid. Våra tider är inte desamma.
Och vet du vad det betyder? Det betyder att tiden
inte finns. Ska jag säga det en gång till? Det finns
ingen tid. Det finns ett liv och en död. Det finns människor
och djur. Våra tankar finns. Och världen. Universum
också. Men det finns ingen tid. Du kan ta det lugnt.
Känner du dig bättre nu? Jag känner mig bättre. Det här
ska gå bra. Ha en bra dag."


- Erlend Loe, naiv. super. sida 212

veckans babe: samuel lorent

denna veckas babe har verkligen förtjänat sin titel som också har varit mycket efterlängtad. Har har ni Samkie-Pamkie i egen hög person!
för att du är så härligt positiv till allt hela tiden och för din sexiga röst
för att du har namnsdag på min (fannys) födelsedag och nästan tvärtom
för att du är b-day kid of the week också
för att du säger en massa bra saker och är klok
för att du är så omtänksam och ser när man har en dag med glansig blick och ger en en extra kram
för att du är en välförtjänt nummer sjutton (och kanske högre i tankarna) och för att man blir så glad av att se dig i kaffis, eller komma gående med din edward cullen-kappa
för att du är rolig och spexig
för ditt vackra leende och din fina frisyr
för att du är samkie-pamkie lorent-babe

älskar vi dig mer än alla billiga bullar i kaffis och tusen mumintroll i hög på samma gång!!!!!!!

med andra ord

inspirerande citat från världens bästa spel (bara för att jag är bäst på det):
ollonborre - först det som är längst ut på snoppen och sen eh något annat det är typ ett djur
lissabon - turkiets huvudstad! eller nej förresten, bara en stad i turkiet!!
lemonad - som öl som man dricker fast det är citron på engelska med två bokstäver efteråt! Eller sprit eller nej kanske saft eller nåt!!
sicilien - det är ett land eller nåt och man tänker på sill, det låter som sill liksom!!!
betlehem - ett jättekristet land som finns med i bibeln och historiskt och sådär hon maria gick dit. Julen!!

Det går alltså ut på att man får ett ord man ska förklara och ens lagkompis ska gissa, och det går på tid precis som det mesta andra här i livet.

kaffisdemonen

"de säger 'bitch please, bara sluta!' stoppar deras huvuden i rumpan och börjar pruta"

Signe och Sixten mfl.

Jag och Emma befinner oss i en lägenhet med två überfina kissemissar och en äcklig ostpaj som blev blöt när vi värmde den. Något emma informerade världen om via min facey-b (aka facerape).

Idag har vi kollat på sex and the city-filmen 2 och den är så sjukt spårad. Den tar liksom aldrig slut och bara överträffar sig själv hela tiden åp sjukhetsskalan. Och den får en verkligen att börja fundera över begreppet "fashion" med tanke på att vad de har på sig i filmen är otroligt spejsat men på en totalt annorlunda gren än södra latin - fashionbabesen. Det som är mest södra latin-chict i filmen skulle jag vilja säga är de muslimska kvinnorna i hellånga, helsvarta klänningar och svartsvarta sjalar på huvudet. De är dessutom ännu svårare än de american 4.


Nu lyssnar vi på John Mayer, beklagar oss över date-movie som går på teve och ska röka vår näst sista cigarett på balkongen, halleluja praise the wonderful life of snartonåringar (heheheh ;) ;P)

RSS 2.0