OCM


The Oil Cleansing Method är ett sätt att djuprengöra ansiktet som går ut på att fett löser fett, och därför kan man få ut smuts och snusk ur sina porer. 
Man gör en blandning med ricinolja och en annan olja, inte olivolja eller kokosolja då de kan göra att man får mer skit i porerna, men till exempel solrosolja eller rapsolja. Det behöver inte vara någon fancy, utan är bara "bärare" av ricinoljan som på egen hand gör huden för torr. 

Ricinoljan blandas (på ett ungefär): 
30% och 70% annan olja för fet och smutsig hud
20% och 80% annan olja för normal hud
10% och 90% annan olja för torr hud

Man kladdar på riktigt mycket av blandningen på fejset och masserar, med extra fokus på områden med mer pormaskar etc, en ganska lång stund. Jag brukar kolla på nån skräpteve och massera i 20 min och kladda på mer oljeblandning eftersom. Efter det, ska du ånga ansiktet för att öppna porer och låta allt flöda ut! Att stoppa huvudet över en kastrull är lite väl crazy så ta en liten handduk som du dränker i hett vatten och håll mot ansiktet tills den känns ljummen typ. Gör om handduksångningen 4-5 gånger och sen brukar jag vara crazy och klämma lite på porerna, fastän det alltid sägs vara det värsta man kan göra typ så skippa det steget om ni blir skraja ;p

Det räcker att göra OCM en eller två gånger i veckan, vissa som gör det varje dag får bara sämre hy av det så don't overdo it.

Efteråt tar jag rosenvatten för att lugna huden och dra ihop porerna igen, och ifall man liksom jag är en torris, kan man smörja lite med sin sköna ansiktsolja (som jag hoppas att ni alla har!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0